Evettt nerede kalmıştık :)
Hatay da boool bol gezdik ve de acıktık şimdi bakalım Hatay'da neleri yemek lazım?
Ben bi kısmını tatma imkanı bulduğum için şanslıyım sanırım :)
Hamur işleri
Antakya Simidi
Hatay'da ne zaman ya da neyle yenir simit bilmem ama bende kahvaltıda çay simit peynir iyi gider ;)
Kömbe: Özel kömbe baharatı (tarçın,yeni bahar,muskat,karanfil, zencefil, mahlep, dövülmüş damla sakızı) ile yapılan bu kurabiyenin tadına doyamazsınız
Mezeler
Humus
Zeytin Öfelemesi
Abugannuş: Patlıcan ile yapılan enfes bi tat
Ana Yemekler
Jumbo Karides: Dünyanın en lezzetli karidesiymiş ve tüm dünyada
"İskenderun Jumbo Karidesi" olarak anılmaktaymış
İçli Köfte(Oruk): Mutlaka tadın zira burada yediklerimizden çok farklı
Antakya Döneri: Özel sosu ile hazırlanan bir dürüm çeşidi
Harbiye Dürümü: Yolunuz düşerse Harbiye Dürümcüsünde yemenizi öneririm
Satır Kebabı: Eti kıyma gibi kıyarak yapılan bir kebap çeşidi ben dürüm şeklinde yemiştim ama tadını inanın tarif bile edemem oy oy oyyyy.... :))
Tepsi Kebabı
Tatlılar
Künefe: Hatay denince ilk akla gelen muhteşem tat
Ama ne yalan söyleyeyim ben İzmir'de yediğim için hep Hatay'ın künefesi bana biraz ağır geldi
Haytali: Nişasta, süt, şeker ile yapılan ve gülsuyu ile tatlandırılırmış,
Hatay'ın servis şekli, salepli dondurma ileymiş.
Hatay'da bol bol yedik içtik gezdik yeni şehirlerimizde görüşmek üzeree ;))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Yorumlamak ister misin?