Hoşgelen, sefa gelenler, bol bol gelenler

31 Ekim 2013 Perşembe

İzmir'de 29 Ekim Kutlamaları

Geç kalmış bir 29 Ekim yazısı değil bu aksine İzmirimle bir kez daha gurur duyduğumu gösterme yazısı :)

Atam herşeyi olduğu gibi bunu da çok iyi bilmiş. Biz İzmirliler çok severiz Atamızı ona ve silah arkadaşlarına olan minnet borcumuzu da asla ödeyemeyeceğimizi de çok iyi biliriz. Bu kalabalıklar bunun en büyük ispatı tabi ki.

 Bu fotoğraf da 28 ekim Karşıyaka kutlamalarından bir kare
-alıntıdır-

Karşıyaka Anayasa Meydanı'nda tam bin kişi aynı anda zeybek oynadı


29 ekim günü Alsancak Kordon'un görüntüsü

29 ekimde diğer illerde hiç bulunmadım İzmir kadar coşkulu mu geçiyor bilmiyorum ama farkı olabilirmiş gibi geçiyor, bizim için bambaşka sanki. Kucaklarda minicik bebekleriyle gelen aileleri görmek çok güzel.

29 Ekim saat 16.00 da toplandı İzmirliler
1 milyon İzmirli diye çağrı yapıldı ve ortalama o rakamlara ulaşılmış gibi
sizce de öyle değil mi?
Andımızın kaldırılmasına çok büyük tepkim var. Biz andımızı okuyarak böyle milli duyguları kabarık ülkesine bağlı insanlar olduk. Hamuru bozuk olan da zaten bozuktu herşey boş ona. Çocukken sabahları andımızı okurken, soğuktan titrediğimiz için değil "Ne mutlu Türküm diyene" dediğimiz için tüylerimiz diken diken olurdu bizim. Gururumuzdu, bizi birbirimize bağlayan AND idi! Kaldırmış olsalar da bir gün çocuğum olduğunda ilk ezberleyeceği şeyler; andımız, istiklal marşımız ve gençliğe hitabe olacak. Çünkü en büyük gururu onları sindirirken yaşayacak.

Bu benim çektiğim pek de net olmayan bir kare ama ambiyans süperdi

Ve gecenin coşkusunu havai fişeklerine öyle güzel yansıtmışlar ki resmen bir şölen izledik sizin için çektim havai fişek gösterisini ve tam 6,5 dakika sürdü resmen boynumuz ağrıdı izlemekten

Tüm bu kutlamalar için İzmir Belediyesi'ne gerçekten teşekkür etmek lazım. Söylemeden geçemem gece de tek hoşuma gitmeyen şey seçim propagandasının arada sokulması oldu, hazır Aziz Kocaoğlu sahneye çıkmışken tüm CHPli ilçe başkanlarını çağırmıştı ve bir nevi hazırlık yaptılar. Bence bu cumhuriyet bayramımızla karıştırılmaması gereken bir şeydi.

Cumhuriyetimizin 100.yılı üzerine hayalleri olanların hayallerini yıkarak daha coşkulu kutlamak dileğiyle.
Cumhuriyetimiz ve cumhuriyet bayramımız kutlu olsun!!!

1 yorum:

Yorumlamak ister misin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...