Hoşgelen, sefa gelenler, bol bol gelenler

25 Kasım 2013 Pazartesi

Cennet Elması Reçeli

Hamarat mıyım üşengeç mi bende karar veremedim ama sanırım medcezirliyim :) bir hamarat bir üşengeç
Gün geliyor oturmadan bir sürü iş yapıyorum gün geliyor yerimden kalkmadan akşamı ediyorum


Hamarat değil de uyuyamadığım günlerden birinde çıktı bu reçelimde :)
Ben cennet elmasını çok severim, mevsim olmadığı zamanlarda da bol bol canım çeker
Bir blogda cennet elması reçelini görünce bir deneyeyim dedim belki mevsimi olmadığı zamanlarda ki isteğimi karşılar. Ben bloglarda ve tariflerde gördüğüm malzemeleri kafama göre optimum düzeye getirdim diyebiliriz :))

Malzemelerimiz; 
1 kilo cennet elması
2 su bardağına yakın şeker (Bir sonraki yapışımda 1,5 bardak koymayı düşünüyorum)
 1 bardak sıcak su

1 kilo cennet elması ile denedim ben tarifimi

 Kabuksuz olsun istedim ve kabuklarını soyup büyük büyük doğradım

 2 bardağa yakın şeker döktüm üzerine ve sabaha kadar beklettim bu şekilde

 Sabah böyleydi şekerli cennet elmalarım
Böyleyken tencereye alıp üzerine 1 bardak sıcak suyu ekleyip kaynatmaya başlıyoruz, ben biraz fazla kaynatmışım siz hafif ağdalaşmaya başlayınca suyu hemen alın ocaktan sonradan da koyulaşıyor

Bu da reçelimin bitmiş hali ve inanın hiç bir efekt yok tamamen kendi pırıltısı cennet elmalarımın :))

Tamamen gök olan cennet elmalarından yaparsanız rengi böyle koyulaşmayacaktır, benimkinin içinde tam olgunlaşmamış ama koyulaşmış cennet elmaları vardı ondan daha da koyulaştı. Umarım siz de beğenip denersiniz


-Pamuk Şeker Tadında Günler ;))-

6 yorum:

  1. cennet elmasının reçelnide ilk defa duydum ilk defa gördüm canımm..ellerine sğlık..çok güzel görünyor..yakın zamanda bende tarifini mutlaka deneyeceğim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler ;)) ben de geçen sene -biz kasayla- yemek için alırken "reçel mi yapacaksınız bunları" diyen bir teyzeyle öğrenmiştim "aa biz yiyoruz reçelide mi var" diyee :))

      Sil
  2. Bahçede var ama daha sertler. Ne zaman toplamam lazım acaba?

    Cahil anne

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sertken toplarsanız reçeli daha açık renkli oluyor sanırım o kıvam daha iyi reçel için, ama yemek içinse yumuşacık olunca alın ayy ayyy keşke benim de cennet elması ağacım olsa :))

      Sil
  3. Ayy cenbet elmasina bayilirim recelini hic duymamistim denemem lazim cok merak ettim :))
    Paylasim icin cok tesekkurler ellerine saglik :))

    YanıtlaSil
  4. teşekkürler bence de deneyin mutlaka ama 1 kilodan minik bir kavanoz çıkıyor, sezonu dışında yemek içinse çok çok yapıp stoklamak lazım :))

    YanıtlaSil

Yorumlamak ister misin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...