Hoşgelen, sefa gelenler, bol bol gelenler

9 Ocak 2014 Perşembe

Balayımız ;)

Balayı kısmı evlilik hazırlıkları içinde en dinlenceli bölüm olması dolayısıyla favorimdi, düğün koşuşturmacası boyunca Antalya'ya gitmenin deniz,kum,güneş ve açık büfenin hayalini kurdum. Evet açık büfenin :) Düğün öncesi 25 kilo verdiğim için ortalama son 4 ay doğru düzgün tatlı yemedim, düşünün nutella bile yemedim :))

Biz balayında Antalya'ya gitmeye karar vermiştik, havaalanına en yakın bölgede Lara plajının olduğu bölüm Kundu bölgesi malum :) Oradaki oteller içinden de en çok hoşumuza giden Baia Lara oldu, fotoğraflarına baktığımız,yorumlarını okuduğumuz kadarıyla da çok huzurlu bir yere benziyordu.

İlk olarak otelin sitesinden aldığım görselleri sizinle paylaşayım; 




Balayı paketi aldığımız için odaya giriş yaptığımızda süslemeler ve çiçeğimiz bizi karşıladı


Balayı paketi dedikleri; normalde beyaz banyo terlikleri veriyorlarken balayı için bu şeker terlikleri veriyorlar ayrıca traş seti, diş fırçası seti, gazete servisi, odaya kahvaltı, alacarte rest. rezervasyonu, odaya ilk gün çerez şarap servisi... gibi ayrıcaklıklarınız oluyor


Biz rezervasyonu etstur aracılığıyla yapmıştık, deniz manzaralı oda demek yandan deniz manzaralı odaymış gidince farkettik :)


Daha sonra odamızın değiştirilmesini talep ettik, bankona oturunca eğilmeden denizi görebileceğimiz bir oda :)

Otel bu konuda bize yardımcı oldu ve denizi gerçekten gören odalar sadece suit odalarmış ve bir de özellikle yabancıların talep ettiği tek kişilik yataklı odalar bu yüzden bize suit oda verdiler, duvar değil boydan boya camdı, yatağımıza uzandığımızda tüm manzarayı görebiliyorduk gerçekten çok güzeldi.

Odamızın gece manzarası

Meyve sepeti ikramımız

Odaya kahvaltı servisimiz

"Yediğin içtiğin senin olsun gezip gördüğünü anlat" derler ama anlatmazsam olmaz :)

3ay tatlıyla birbirimize hasret kalmamızdan dolayı balayından hasretimizi bol bol giderdik :)
Baia Brasserie 24saat açıktı mesela, gün boyu oradan pasta yiyebiliyordunuz :) eşim normal yiyeceklerle karnını doyururken ben pek yemek yemeyip sürekli tatlı yedim

Benim için kahvaltı evde de olsam otelde de olsam; peynir, zeytin, sucuklu yumurta ve çikolata demek :)

Otel bildiğiniz yiyip içmenize odaklanmış, gün boyu sınırsız ikramlar, her akşam farklı bir konseptte çeşit çeşit yiyecekler. 

Tabağım tabiki en sevdiğimiz konsept olan "Türk Gecesi"nden bir seçki :)) Adana Kebap, içli köfte, çiğ köfte, acılı ezme ve haydari, sanırım tatlıdan çok yemek yediğim tek geceydi
 

Her akşam üstü plajda mangalda balık-et gibi seçeneklerimiz oluyordu tabi ben balıkları hiç kaçırmadım
Sanırım balayımız boyunca protein çeşitleri ve tatlı yüklemesi yaptım kendime
Aldığım tek karbonhidrat kahvaltıda yediğim 2 dilim ekmek sanırım :))

Snack büfeler vardı ufak ufak; döner patates waffle köfte... aklınıza ne geliyorsa hepsi tüm gün hizmet veriyordu

Eee yedik içtik gelelim havuza :) Biz denizden de havuzdan da bol bol faydalandık 

Güneşte oturmaktansa gölgede oturmayı tercih ederim genelde
   
 Bizim ilk odamız kelebek şeklindeki otelin sağ kanadının en iç kısmıydı, suit odamız ise sol en uçta gördüğünüz büyük odaydı, bir de 5.kat olunca tüm manzaraya hakimdik

White partyler oluyordu haftada 2 kere falan sanırım, discodan daha havadar ve hoş bence heryer bembeyazdı. Bir gece bir grup vardı çok iyilerdi ama isimlerini hatırlayamadım, bir başka gece ise sadece dansçılar vardı.
-Baia Lara Facebook'tan alıntıdır-

Evett tatilimiz bitti bu da otele veda pozum :) Otelin giriş kısmı bu bölüm. Ama üzgün surat daha anlamlı bence, keşke daha uzun kalsaymışız diye düşündük ayrılırken. Çünkü tam bir dinlenme huzur tatili oldu bizim için. 

Bu elbizem de balayına gitmeden Koton'dan bayılarak aldığım elbisem, likralı bir penye gibi, görünmese de yanları dizden itibaren yırtmaçtı. Ahh şu düğün öncesi gaz yine bir gelse de balayında alınan 3 kilo ve kalan kilolarda bir gitse :))

Otele genel olarak bakacak olursak; temizlik çok iyiydi, odaların dekorasyonu sade ve hoştu, tam bir huzur oteliydi. Genel olarak çocuklu aileler vardı fakat neredeyse hepsi yabancı olduğu için doğru düzgün çocuk ağlaması bile duymadık. Otel istatistiklerini asıyorlardı her gün,Türklerin kaldığı oda sayısı 5'i geçmiyordu. 1i zaten bizdik :)

Amfi tiyatroda da etkinlikler vardı ancak bizi pek sarmadı çocuklu ailelere yönelikti genelde. 

Huzur, sessizlik, gün boyu çalan hafif müzikler, yemek saati meydanda bir kemancı... gibi şeyler istiyorsanız oteli kesinlikle tavsiye ederim. Biz düğün hazırlıklarını kısa bir sürede tamamlamak zorunda kaldığımızdan dolayı bizim için balayı dinlenme huzur demekti, öyle tüm gece süren partiler değildi bu yüzden biz memnun kaldık ve bir güzel dinlendik.

Tabi eğlence istediğim yazlarda tercih edeceğim bir otel değil. Şöyle bir düşünüyoruz da; çocuğumuz olasıya kadar eğlence amaçlı tatile çıkarız. Ama Allah nasip eder bir gün çocuğumuz olursa tekrar Baia Lara'ya gitmeyi düşünüyoruz.


- Pamuk Şeker Tadında Günler ;) -

4 yorum:

  1. wuhuuu 25 kiloyu nasıl verdin yaa bana da tüyo versene :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben çikolatalar ve tatlılar yüzünden kilo aldığım için onları yemeyince kilo vermek kolay oldu benim için :)

      Sil
  2. çok güzel bir alayı olmuş oteli de bir kenara not aldım Allah içinize sindirsin mutluluğunuz daim olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Özlemcim çok içimize sindi valla, sanırım mutluluğum yazımı yazarken de yansımış ;)) sizin de mutluluğunuz daim olsun ;)

      Sil

Yorumlamak ister misin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...