Hoşgelen, sefa gelenler, bol bol gelenler

16 Nisan 2012 Pazartesi

Puding küpleri ve çakma cupcakeler

Kakao bombardımanı çikolata şelalemizden sonra daha hafif ve yaza çok uygun bir denemem var
Bunu aslında çikolata şelalesinden önce yapmıştım ama bir türlü fotoları yükleyememiştim.

Malzemelerimiz;
muzlu puding
süt
kakao
bebe bisküvisi

Öncelikle muzlu pudingi yaptım. Sadece puding olarak yemek sıkıcı geldi değişik ne yapabilirim diye düşünürken dedim yarısını ayırayım pişmeden içine kakao atayım olsun bana kakaolu muzlu puding.

Tabi kakaoyu benim gibi bi anda içine atmak yerine karıştırarak eklerseniz,
böyle kakao topakçıkları olur içinde:)

Daha sonra iki puding de pişince (buz kalıbına önce ıslattım ki kolay çıksın diye) 
önce muzlu pudingi buz kalıplarına yarım olacak şekilde koydum

Daha sonra yarısına da kakaolu pudingi ekledim 

 Görüntüsü de iki renkli olduğu için çok hoşuma gitti
Daha sonra buzluğa koydum donduktan sonra da sanki buzları çıkartır gibi esnettiniz mi puding küpleri de aynı şekilde kolayca çıkıyor Ve görüntüsü gerçekten çok şeker oluyor.
Buzlu da yiyebilirsiniz soğuk soğuk ya da çıkarttıktan sonra biraz beklerseniz şekli bozulmadan yumuşuyor kara puding gibi oluyor ;)



Daha sonra kalan malzeleyleeeeee devam ediyoruzzzz

İçine biraz bebe bisküvisi attım iki pudingin de çok fazla ezmeden biraz kırarak karıştırdım


  

İkeadan almıştım bu cupcake kaplarını


Kağıt oldukları için malzemeleri koyarken çok yayılmasın diye önce bardaklarda şekillendirdim.

Önce kalıbın yarısı kadar bisküvi ile karıştırdığım kakaolu pudingi koydum

Üzerine kalınca bir dilim muz koydum

Üzerine de bisküvili muzlu pudingi ekledim.

Tabi pudingi bisküvi ile karıştırdık mı tadı güzel oluyor ama görüntüsü kötü oluyor malum 
bende onu kapatmak için kakao serptim üstlerine

Ki kendim yaptım diye söylemiyorum çok hoşuma gitti yani :))

Kakaolarını serptikten sonra da yavaşça yan getirerek aldım bardağın içinden ve hepsini dolaba koydum, 
soğuduktan sonra da afiyetle yedik hepsini ;))

Vee çakma cupcakelerimiz hazır :))

Size de öneririm sadece pudingle de çok malzeme kullanmadan değişik şeyler yapmak mümkün ;))
Özellikle puding küplerini çok beğendi misafirler ;))

2 yorum:

  1. puding küpleri donduktan sonra tamamen semsert mi oluyor? yoksa dışarda 2 dk durunca ericek kıvamda mı? sabırsız biriyim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birazcık geç oldu kusura bakmayın, tamamen sertleşiyor ama çıkarınca 5-6 dakikaya yenilebilir kıvamda oluyor 😉

      Sil

Yorumlamak ister misin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...