Hoşgelen, sefa gelenler, bol bol gelenler

1 Şubat 2012 Çarşamba

Don't worry BE HAPPY!!!

(Üzülme, MUTLU OL!!!)
Hepimiz korkarız; hayatımızı istediğimiz gibi yaşayamamaktan, ölürken -tabi vaktimiz olursa- keşke şunu da yapsaydım, keşke şöyle yaşasaydım... diye düşünmekten. Bende herkes gibi korkanlardanım bunu yazıyı da sizi sıkmak için değil aksine mutlu olmanız için yayınlamak istedim. Umarım hepimiz çok mutlu bir hayat yaşayalım ;)) Ve mutlaka kendi istediğimiz hayat olsun bu.

Eklemek istediğim son şey bir hocamın sözleri olacak; kişiyi işlenmemiş bir odun olarak düşünelim hayata geldiğinde hiç işlenmemiş ham haliyledir. Önce aile bir şey OL der yontar, sonra okul OL der yontar, sonra arkadaşlar OL der yontar, sonra iş hayatı OL der yontar ve hayatının sonuna geldiğinde bir bakarsınız ki OLMAMIŞLARDAN oluşan bir insan... Bu yüzden herkes ne derse desin bence önce siz mutlu olun, MUTLULUK KENDİ İÇİMİZDE...

Bugün ntvmsnbc de -yazı da habertürk yazıyor, yanlış yazdığımı düşünmeyin :)- yayınlandı bu haber ama gazete okumayanlar ya da bu yazıyı kaçıranlar vardır mutlaka işte size mutlu yaşamanın sırları ;))


Yıllarca evlerinde ölümü bekleyen hastalara bakan Avustralyalı hemşire Bronnie Ware, emekli olduktan sonra kitap yazmaya karar verdi.

Hemşire Ware, hastalara “En büyük pişmanlığınız nedir?” diye sordu. Bronnie Ware yanıtlara kitabında yer verdi.

Habertürk gazetesinin haberine göre; Ware, aldığı yanıtların temelde benzer olduğunu ve 5 başlık altında toplandıklarını tespit etti.

1. "Keşke başkalarının benden beklediği hayatı sürmek yerine düşlerimi gerçekleştirme cesaretim olsaydı."

Ware’e göre insanlar, yaşamlarının sona erdiğinin farkına varıp geriye döndüklerinde düşledikleri şeylerin çok büyük bir kısmını gerçekleştirmediklerini görüyor ve pişman oluyor.

2. "Keşke bu kadar çok çalışmasaydım."

Ware’e göre erkek hastaların büyük bir kısmı, işleri nedeniyle ailelerine ve dostlarına yeterince vakit ayıramadıkları için pişman oluyor. Ware, erkek hastaların büyük bir kısmının eğer bir şansları daha olsa dönüp çocuklarının kaçırdıkları anlarını yaşamak istediklerini gözlemledi.

3. "Keşke duygularımı dile getirmeye cesaretim olsaydı."

Birçok insanın diğerleri ile ilişkilerini belirli bir düzeyde tutmak için duygularını bastırdığını söyleyen Ware, bastırılan duyguların insan sağlığı üzerinde son derece olumsuz etkileri olduğunu ileri sürdü.

4. "Keşke arkadaşlarımla ilişkimi sürdürseydim."

İnsanların kendi yaşamlarına çok fazla odaklanıp arkadaşlarıyla ilişkilerini yitirdiğini ancak ölüm yatağında fark ettiğini söyleyen Ware, ölmekte olan insanların en çok eski arkadaşlarını özlediğini söyledi.

5. "Keşke kendime daha çok mutlu olmak için izin verseydim."

Çoğu insanın mutluluğun aslında bir seçim olduğunu ölüm anı gelene dek fark etmediğini söyleyen Ware, insanların rahat yaşamak uğruna eski alışkanlıklarına sıkı sıkıya bağlı kaldığını belirtti.

Alışkanlıklarından vazgeçmek istemeyen insanların değişme korkusu yaşadığını ve daha fazla mutlu olma şansını kendi kendilerine yok ettiğini belirten Ware, ölüm yatağındaki hastalarının "Keşke daha çok gülseydim, keşke aptalca şeyler yapmaktan bu kadar korkmasaydım" diyerek pişmanlıklarını dile getirdiğini sözlerine ekledi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlamak ister misin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...