Hoşgelen, sefa gelenler, bol bol gelenler

4 Şubat 2012 Cumartesi

Okuyucu katkısı:Kadın-erkek ilişkileri




Okuyucularıma "Kadınlar Ne İster?" diye sorduğumda; Hülya Mutluer(twitter) cevabı 140 karaktere sığdıramadığını ve bir yazı yazmak istediğini söyledi, ve bugün yazısı elime ulaştı. Nişanlımla birlikte okuduk ve gerçekten çok beğendik. Vakit kaybetmeden yayınlamak istedim. Bence kadın-erkek ilişkileriyle ilgili çok güzel tespitlerde bulunmuş. Sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. Okuyucuma bu güzel yazısı ve ilgisi için teşekkür ederim...


Merhaba sevgili arkadaşım

Öncelikle toplumu bilgilendirmek, aydınlatmak adına yaptığınız çalışma için sizi kutluyorum..

Uzun yıllar psikolojik ve sosyolojik araştırmalarımın yanında bireysel olarak onlarca insanın yaşadığı deneyimlerden edindiğim bilgiler ışığında özetlemeye çalışmak isterim.

Türk toplumunda özellikle kadının ciddi anlamda değersizlik hisleri var. O yüzden erkeklerden hem sözel hem davranış olarak bunu bekliyoruz. Kadın değer istiyor, prenses muamelesi istiyor. Güzel sözler duymak, sevgi dolu davranışlar, güven verici eylemler, duygularının erkeğin duygularıyla sarılmasını ve yüreğindeki sevgi ve coşkunun uyarılmasını istiyor. Korunmak, güven, saygı istiyor ama lafta değil eylemsel olarak istiyor bunları.. Bunlara sahip olan kadın dolayısyla güven, huzur ve mutlulukla beraber kalbinde sevgi duygularında artış oluyor erkeğe karşı.

Fakat bazı durumlarda, bunu yapan erkeklerinde ciddi sıkıntı yaşadıklarını gözlemledim, uzun süre bu duyguların yokluğunu çeken kadın, bunları bulduğunda erkeğine geri dönüşümü yapmıyor, geçmiş acılarının yaralarını sararken erkeği resmen süründürüyor. Bir başka hatalı kadın davranışı da hiç yokluk çekmemiş kadınların kendisine verilen ilginin değerini bilmeyip şımarması erkeği üzmesi..

Burada da çirkin bir döngü başlıyor maalesef. Üzülmemek için üzüyor insanlar birbirini. Bilmeden çekilen sıkıntıların bedelini ödetiyorlar farkında olmadan birbirlerine.. ve karşımıza acılı ilişkiler çıkıyor..

Bu yüzden, aynı anda kadının ve erkeğin bilgilendirilmesi daha doğru diye düşünüyorum. 

Bir kadın, erkekten ne almalı erkek ona nasıl davranmalı... evet bunları bilmeli... fakat aldığı güzelliklerle erkeğini de beslemesini onore etmesini, erkeğin ihtiyaç duyduğu onurlandırılmak, sevgi ve şefkat duygularını sunmayı da bilmesi gerekiyor..

Erkek de kadına nasıl davranmalı ve kadından ne alması gerektiği konusunda bilinçli olması lazım ki.. erkek ve kadın karşılıklı duygularını besleyip birbirlerini tamamlayıp mutlu bir beraberlik yaşasınlar..

Saygılarımı sunuyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlamak ister misin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...