Hoşgelen, sefa gelenler, bol bol gelenler

22 Şubat 2012 Çarşamba

Can Bonomo ve 2012 Eurovision Şarkımız

Can Bonomo'nun tarzını tavırlarını seviyorum. Rahat ve salaşlık ön planda. 

Şarkımıza gelince 22 Şubat 2012 saat yaklaşık 19:40 gibi (yani az önce) Trt de şarkımız yayınlandı. Can Bonomo'nun 2012 Eurovision da bizi temsil edeceği şarkımızın adı "Love Me Back". Ezgilerini beğendim ama ne kadar iddialı olur olmaz bilmiyorum, o konuda yorum yapabilecek kadar müzik dahisi değilim :))

Neden bilmiyorum ama şarkımızın giriş kısmı belki de yerel ezgileri nedeniyle bana, 2009 Eurovision 1.si şarkıyı anımsattı. Norveç'in şarkısını da çok beğenmiştim ben. Unutanlar için;


EUROVISION 2009 -NORVEÇ ALEXANDER RYBAK - FAIRYTALE



İnternete düşmesini bekleyemedim şarkının ve sizler için TVden amatör çekimimle yayınlıyordum ki benim videom bloga yüklenesiye youtube'a yüklendi ;)

Veee işte CAN BONOMO veeeee "LOVE ME BACK"


CAN BONOMO KİMDİR??
İzmirli Can Bonomo, müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul’da devam etti. 17 yaşında İstanbul semalarına açılmaya karar veren Bonomo, müzik dünyasına ses prodüksiyonculuğu yaparak atıldı. Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-Televizyon Bölümü’nde okudu. Üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101’de radyoculuk yaptı. Daha sonra, televizyona geçerek Number One TV ve MTV’de televizyon programları hazırladı. Televizyonculuk kariyeri süresince çeşitli reklamlarda rol aldı.




Müzisyenlik kariyeri, Irwin Welsh’in Porno adlı kitabının ilk yaprağına sardığı demosunu Can Saban’a gönderdiğinde yeni bir boyut kazandı.

Lise ve üniversite yıllarında amatör müzik gruplarıyla İzmir ve İstanbul'da birçok konser veren Bonomo, sonunda "Hazırım" diyerek ilk albümü için kolları sıvadı. Yaklaşık iki yıllık hummalı bir hazırlıktan sonra da Ocak 2011’de Can Saban'ın yapımcılığı ileilk albümü “Meczup”u yayınladı. Can Bonomo ve ilk göz ağrısı “Meczup”, 24 Ocak'ta Babylon'da düzenlenen bir geceyle dinleyicileriyle buluştu.

Kimlerle, Neler Yapıyor?


Meczup”un biri hariç tüm parçalarının söz ve bestesi Can Bonomo imzasını taşıyor.Düzenlemeler ise aynı zamanda albümün prodüktörlüğünü ve müzik direktörlüğünü üstlenen Can Saban’a ait. Parçaların miksing ve mastering’i Ali Rıza Şahenk tarafından yapıldı. TheFatLab’de kaydedilen "Meczup", We Play - TheFatLab etiketiyle yayınlandı. Albüm kapağındaki albümün artwork'leri bizzat Can Bonomo’ya ait.
...
Aslında sık sık arkadaşlarıyla yaptığı doğaçlama müzik ve sohbetlere, takipçilerini de dahil ederek, kendine özgü online performanslar yapıyor.

Müzikal yolculuğu boyunca The Shins, Wax Poetic, The Kinks, The Libertines ve The Beatles’dan etkilenen ve esinlenen Bonomo, Alaturka nağmelerden indie melodilere gezinen müziğini 'İstanbul Müziği' olarak tanımlıyor.
 

Sanatın hemen her dalına ilgi duyan Can Bonomo, müziğin yanı sıra illüstrasyon yapmaya ve fotoğraf çekmeye bayılıyor!

Aldığı Ödüller:
- 8. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri 2011 'En İyi Çıkış Yapan Sanatçı'
- 38. Altın Kelebek Televizyon Ödülleri 2011 'En İyi Çıkış Yapan Solist'

 Daha fazlası için; 



6 yorum:

  1. ben beğendim,inşallah güzel bi sonuçla gelir..o bunu hakediyo

    YanıtlaSil
  2. kapatılmıyor bir türlü :s seçenek yok blog ayarlarımda

    YanıtlaSil
  3. sanırım kelime doğrulamam kapalı benim :s

    YanıtlaSil
  4. eski blogger arayüzünden,ayarlar sekmesi,sonra yorumlar sekmesini açıyosun,orada var canım iptal edebilirsin:)hala çıkıyo çünkü

    YanıtlaSil
  5. tamamdır teşekkürler ;)) yeni arayüzü kullanıyordum da ben ondan yokmuş o seçenek.

    YanıtlaSil

Yorumlamak ister misin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...