Hoşgelen, sefa gelenler, bol bol gelenler

7 Şubat 2012 Salı

Mideye giden kalpli öneriler

Hepimiz biliriz erkeklere hitap etmek genelde midelerine hitap ettiğiniz zamanlarda çok kolaydır. Bende 14 şubatı evde geçirecek aşıklar için bir şeyler paylaşayım istedim. Tabi sadece bayanlara değil önerilerim bayanlardan çok daha becerikli erkekler de mevcut. Onlarda kolayca uygulayabilirler. Ama merak etmeyin "Ben mutfakta pek becerikli değilim ama" diyenler için de önerilerim var ;)

 Birlikte kahvaltı yapacaklara sevgililere;

Tost ekmeklerinin üzerine sevgilinizin tercihine göre, reçel fıstık ezmesi veya NUTELLA sürebilirsiniz tabi ki kalp şeklinde ;))


Poşet çayların etiketlerini çıkartıp kalp ya da üzerine not yazacağınız kağıtlarla değiştirebilirsiniz ;))




Ekmeklerin ortasını kalp kurabiye kalıpları ile çıkartıp,hafif kızmış yağlı tavaya koyup ortalarına da yumurta kırabilirsiniz ya da yumurtayı un ve süt ile karıştırıp omlet malzemesi hazırlayıp bundan bir miktar koyabilirsiniz. Tabi çıkan kalpleri de kızartmayı unutmayın ;)) Tabağı da kalplerle taçlandırabilirsiniz ;))


Rafadan hazırladığınız yumurtalar soğumadan çöp şiş, 2 lastik ve yağlı kağıt ile yumurtanıza kalp şekli verebilirsiniz ;))


Birlikte yemek yiyeceklere; 

Dilimlediğiniz patatesleri kalpli kalıp ile kestikten sonra kızartabilirsiniz ;))


Ben pizza yapamam diyenler, sucuk veya salam dilimeyip kalpli kalıp ile kesip hazır aldığınız donmuş pizzanın üzerine koyup pişirebilirsiniz. Bir de ketçap mayonezi kalp şeklinde sıktınız mı tamamdır, sizin elinizden çıkmış gibi ;))


Ben sadece makarna yapmayı bilirim diyenler; hazırladığınız makarnayı kalp şeklinde servis yapabileceğiniz gibi, makarnayı yumarlak bir tabağa koyup üzerine ketçapla da kalp yapabilirsiniz ;))


Tatlı yiyelim tatlı konuşalım diyenlere;

Mevsim meyvelerini kalpli kalıp ile kesip isteğe göre krema, krem şanti veya NUTELLA ile servis yapabilirsiniz ;))



Hazır satılan kalpli pasta kalıplarından alıp krema sürebilir ve istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.



Veee "Ben çok becerikliyimdir." diyenler için;

Malzemeleri
3 yumurta akı
200 gr pudra şeker
1 tutam tuz
110 gr badem
Kırmızı gıda boyası
Frambuaz aroması

Krema için
80 gr beyaz çikolata
35 ml krema

Hazırlanışı
Kremayı ısıtıp çikolatayı içinde eritin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Mikserle çırparak bekletin. Pudra şeker ve bademi mutfak robotunda çekerek un haline getirin. Ayrı bir yerde oda sıcaklığındaki yumurta aklarını 1 tutam tuz ile katılaşıncaya kadar çırpın. Toz şekeri kaşık kaşık ekleyip tamamen katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin. Badem ve şeker karışımını bir kaseye eleyin. Yumurta aklarına ekleyip spatula ile karıştırın. Kırmızı gıda boyası ile renklendirin. Karışımı düz uçlu sıkma torbasına doldurun ve yağlı kağıt serili tepsiye 3 cm çapında aralıklı olarak sıkın. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin. 150 dereceye ayarlanmış fırında 10 dakika pişirin. Soğuyunca aralarına krema sürüp iki makaronu yapıştırın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Bir gece buzdolabında bekletip servis yapın.


Hepinize afiyet olsun ;))


Alıntı:kadın&kadın



2 yorum:

  1. hımmmm, 14 şubat için güzel fikirler edindim, bir kaç tanesi denemek lazım:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende denemeyi düşünüyorum bazılarını, hoşunuza gittiyse ne mutlu bana ;)

      Sil

Yorumlamak ister misin?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...